Krásy Lisabonu, alopecie a udržitelný šatník. Z top výběru Radia Wave vám zaručeně povolí svěrače

29. srpen 2022

Prázdninový výběr nejlepších příspěvků Radia Wave je tentokrát namířen k otázkám otřásajícím samotným základem naší existence. Příspěvky zkoumají jednotu těla a mysli, ptají se, kvůli jakým otázkám se můžete zamilovat do vraha, a zvou nás do města rozkročeného mezi starým světem a nekonečnem.  Dojde i na zemitější témata – komik Štěpán Kozub slibuje, že pokud vám během jeho vystoupení povolí svěrač, vrátí vám vstupné. Zpěvák Jordan Haj pak přiblíží svou zkušenost s alopecií. 

Hudební playlist pro devátý prázdninový týden si můžete poslechnout pod úvodní fotkou. Aktuální výběr z našich nejlepších pořadů najdete pod článkem.

V posledním z letních kurátorovaných plejáků Radia Wave se prolíná prázdninová dovolenková euforie s melancholií ze zvolna končícího léta. Playlist tohoto týdne připravil hudební dramaturg Radia Wave a moderátor podcastů Čelisti a Brambora s vejcem Aleš Stuchlý: „Moje hodinka je zvukově divokou poctou (nejen) arabskému hudebnímu světu a živelné africké scéně: od egyptského hitmakera Hassana Shakoshe po Petra Skoumala, od syrského barda Omara Souleymana po izraelskou divu Nogu Erez, od popových excentriků Fiery Furnaces po mystické rappery Shabazz Palaces. Pojítkem celého setu pak zůstává můj celoživotní oblíbenec, britský zpěvák a skladatel Damon Albarn – selekci rámují tracky z jeho desky natočené s malijskými muzikanty, zazní ukázky z nejméně doceněného (a nejoriginálnějšího) alba Blur i jeho píseň pro slavné nevidomé duo Amadou & Mariam.“

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.