Kubistické reggae, kolabující footwork a Arca úmluvy. Podivné bangery, co nedostanete z hlavy

5. srpen 2021

Smooth tracků máme všude v létě kolem až až. Tedy nic proti nim, ale v tomhle Flámu jsme se vypravili na druhou stranu barikády líbivosti, ke skladbám, které nám za poslední dekádu utkvěly v hlavě – především proto, že jde o vysloveně podivné exempláře v klubovém ekosystému.

Naše cesta za bangery, které spojuje „weird flex“ (S/O Dj Detweiler) nás zavedla o deset let zpátky, k labelům jako Bromance, No Brainer nebo Planet Mu. Zastoupena byla nová francouzská klubová vlna se jmény jako Canblaster, Para One a Teki Latex, ale i opilý námořník Joe z britské značky Hemlock, Kuedo se svým bladerunnerovským juke kolapsem nebo příjemný ptakopysk od producenta PL€A$UR€.

Potěšení bylo ale i zavzpomínat na kubistické reggae z dílny notorického IDM inovátora Venetian Snares. V porovnání s ním už pak ultra ulítlé beatové experimenty od Arcy a SOPHIE nezní až tak mimo mísu. Mezi námi – v téhle misce klubových podivností rozhodně nešátráme naposled.

Jak Marcus Price potkal Carli? Jak se pracuje na homeoffice v kolabujícím kosmu? A na jakého žlutého plyšového patrona podivných beatů jsme zapomněli? Poslechněte si Flám plný ulítlých bangerů!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.