Láska na první pohled i ponor do světa acid housu. Jak coveruje slavné songy Esperanza Spalding?

15. srpen 2024

Naše vysílání opět rozkvetlo pestrostí – představili jsme různé podoby soulu v podání kapely The Dip, která právě vydala čtvrté studiové album Love Direction. V pravidelné rubrice Groove Window jsme zavítali do Los Angeles, kde se zrodilo nové EP When The Summer Calls od zpěvačky Moorey Masy a její kapely The Mood. Také jsme se ponořili do světa acid house s novou deskou Notes od dechaře Nathana Hainese, který se po dlouhých letech vrací na scénu.

Holandské duo Fouk si na svoji novinku Loving At First Sight přizvali americkou zpěvačku Deborah Bond a tady máte výsledek jejich spolupráce. 

Za první albovou novinkou, ze které jsme hráli ukázku, stojí Chlöe. Deska se jmenuje Trouble In Paradise a my vám z vysílání poslali skladbu Favorite s Andersonem. Paakem.

The Dip mají už měsíc venku novou desku Love Direction a my jsme se k ní konečně stihli probojovat, takže jsme vám pustili hned dvě ukázky. Celou si ji můžete poslechnout a kapelu případně i podpořit tady. 

Když byl Nathan Haines v prosinci roku 2017 diagnostikován s rakovinou hrtanu, nevypadalo to vůbec dobře. Naštěstí se mu po několika letech léčení podařilo opět nabrat formu a tak jsme se od něj dočkali novinky v podobě desky Notes, která spatřila světlo světa minulý týden.

A nebyla by to Esperanza Spalding, které poslední desetiletí neustále experimentuje s formou i obsahem svých děl, aby i tentokrát nepřekvapila. Na svou nejnovější desku se spojila s brazilskou legendou Miltonem Bituca Nascimentem a vzniklo tak album nazvané jednoduše Milton + esperanza plné jak originální tvorby, tak i nevšedních podob coververzí známých světových písní.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio