Leatherface a Levellers otevřeli Rock Café v novém

16. listopad 2006

Nově zrekonstruované prostory klubu Rock Café otevřeli svými koncerty nejprve v pátek 10. legendární britští The Levellers a v sobotu 11. listopadu další anglická skupina, sunderlandští Leatherface, které koncem osmdesátých let založil a stále je vede Frankie Stubbs. Tam nemohli chybět ani naši reportéři, kteří připravili reportáže z těchto koncertů. POSLECHNĚTE SI: Reportáže z koncertu Leatherface a Levellers

Kapela Leatherface vyšla z punk rocku, ale stejně tak ji inspirovala údernost Motörhead. Ve své tvorbě kombinuje tvrdost a údernost se silnými melancholickými melodiemi, jaké přinášeli Sugar. Vazby na punk se však skupina nikdy nevzdala, její bubeník hrál s punkovými Red Alert. Do skupiny se také vrátil kytarista Dickie Hammond známý z H.D.Q.

00464837.jpeg

Nejprve ale v pátek 10. listopadu zahráli v pražském klubu Rock Café britští levičáci The Levellers. I když jejich hudba třeba nemusí být váš šálek čaje, jejich koncert je opravdový zážitek. Taková energie a nadšení se jen tak nevidí. Na jejich vystoupení se zašla podívat Ivana Veselková a tady jsou její dojmy z Rock Café.

autoři: Honza Pastor , Ivana Veselková
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.