Léto končí, Leto s Monikou začíná. Streamujte melancholickou debutovou desku Moniky Midriakové

3. září 2018

Delikátní elektroakustická produkce, jemný melancholický hlas a především pečlivě vystavěné a osobní texty – to jsou hlavní přednosti alba Leto s Monikou, které zpěvačka vydá na předním slovenském labelu Slnko Records. Vy si album můžete v předstihu pustit už teď.

Deska Prázdniny, kterou natočila slovenská zpěvačka a filmařka Monika Midriaková ve spolupráci s Petrem Markem, patřila k nejvýraznějším československým nahrávkám roku 2014. Duo Monikino Kino už ale k podařenému debutu další album nepřidalo. Midriaková se sice ještě mihla v kapele Moši Moši, jejichž píseň I Was Right ze snímku Rodinný film si často hrajeme v denním proudu Radia Wave, pak se ale odmlčela.

Čekání se nicméně vyplatilo. Midriaková využila zkušenosti ze skládání filmové hudby ke snímku Všechno bude, pro jméno svého sólového projektu sáhla k ranému filmu režiséra Ingmara Bergmana a především se poprvé v kariéře rozhodla psát svoje texty sama. Album Leto s Monikou je tak výrazně osobnější a intimnější než cokoliv, co jsme od ní mohli v minulosti slyšet.

„Když mi někdo řekne, že to nedokážu, je to pro mě jako spouštěč. V ten moment se ve mně něco zapne, je to dost nevědomá věc, ale přibližně za dva roky si uvědomím, že to mám za cíl – zvládnout to sama před sebou.“ Takhle komentovala Monika Midriaková pro magazín Full Moon svoje rozhodnutí začít psát vlastní texty.

Jak se jí to povedlo, můžete posoudit už teď, desku exkluzivně streamujeme na Radiu Wave. Ve čtvrtek 6. září přijde Monika Midriaková živě okomentovat svoje album do našeho studia. Těšit se můžete i na její video v rámci nové video série Paternoster Session, ve které hudebníci a hudebnice budou hrát svoje skladby v historickém oběžném výtahu Českého rozhlasu.

autor: Radio Wave
Spustit audio