Liberatura o festivalu Stranou

18. červenec 2012
Liberatura

Pět let festivalu Stranou – evropští básníci naživo dokumentuje stejnojmenná antologie, v níž najdete 54 českých i zahraničních autorů. Festival i knihu nám přijde do studia představit prezidentka sdružení Stranou a editorka antologie Lenka Daňhelová.

První ročník festivalu Stranou proběhl v roce 2008 – cílem byla touha představit českým čtenářům zajímavé, ale u nás téměř nebo zcela neznámé zahraniční autory. Jak se festival za 5 let své existence proměňoval a jaké autory už do Česka přivezl? A popře někdy realita název festivalu, který vychází ze stávající pozice poezie ve společnosti?

Festival Stranou – evropští básníci naživo pořádá od roku 2008 sdružení Stranou. Kromě kulturních akcí a literárních setkání se také věnuje překládání a publikování českých i zahraničních autorů, a to u nás i v cizině. V nakladatelství Machart vyšla letos v červnu při příležitostí 5. ročníku festivalu antologie Stranou – evropští básníci naživo.

Odkaz:
www.festivalstranou.cz

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.