Liberatura s Emilem Haklem

29. červen 2009
Liberatura

V první červencové Liberatuře budeme mluvit se spisovatelem Emilem Haklem, jemuž se dostává přízně jak v obci čtenářské, tak v obci literárně kritické - v Čechách raritní shoda (k podtržení řečeného zmiňme dva Michaly, jednak Viewegha, jednak Ajvaze).

Emil Hakl je poslední dobou zvyklý a nucený mluvit především o filmu natočeném podle jeho novely O rodičích a dětech (režie Vladimír Michálek), ale budeme se ptát na spoustu dalších věcí, třeba na překlad jeho knihy do angličtiny (i to je v české literatuře poměrně raritní událost).

Emil Hakl vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor tvorba textu, později ještě dva ročníky dramatického oboru tamtéž. Od roku 1981 pracoval jako aranžér, knihovník, skladník, strojník čerpací stanice a zvukař. V letech 1996-2000 se živil jako textař v řadě reklamních agentur, v roce 2001 jako redaktor literárního čtrnáctideníku Tvar. V současné době se živí jako novinář v týdeníku Instinkt. Žije v Praze.
POSLECHNĚTE SI: Historku která se nevešla do vysílání

Z jeho tvorby zmiňme kromě výše uvedené novely O rodičích a dětech ještě povídkové knihy Konec světa (Argo, 2001) a O létajících objektech (Argo, 2004) nebo romány Intimní schránka Sabriny Black (Argo, 2002) a Let čarodějnice (Argo, 2008).

autor: David Zábranský
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka