Liberatura s Nikkarinem

23. listopad 2011
Liberatura

Liberaturu, bude ve znamení barev! Podobně jako u dílu s Ondřejem Buddeusem doporučujeme zapnout webkameru, protože si ukážeme grafické práce mladého muže, který si říká Nikkarin! Je to autor komiksové trilogie 130 a výjimečně dobrý ilustrátor.

Nikkarina, jehož talentu si všimli v Albatrosu, Labyrintu, ale i v Converse, se zeptáme na jeho čerstvě vydané práce: z knížek pro děti Dračí polévka Aleny Ježkové, Až včera dorazíš Rebeccy Steadové a „old school sci-fi“ Stanislawa Lema Návrat z hvězd. Dojde samozřejmě i na jeho třídílný postapokalyptický komiks, prolezlý kulturními odkazy od Malého prince až po Fallout. A jak se vlastně liší práce na komiksu od té ilustrační? Kibicují spisovatelé, nebo jsou to beránci?

Nikkarin (*1987 v Prostějově) žije v Praze a má prý rád rajskou omáčku, melodické kytarové tóny a zrzky s pihami. V roce 2010 vydal Labyrint první díl jeho trilogie 130: Odysea, letos vyšel díl druhý, Hodní, zlí a oškliví. Ilustruje knihy, publikuje komiksy a kresby v novinách a časopisech. Podle loňského rozhovoru na www.rave.cz by se jednou rád dostal k animovanému filmu a nechal své postavy a příběhy opravdu ožít.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.