Lidé si myslí, že dostanou všechno zadarmo a nic nemusí vybojovat, říká šéfkuchař Pavel Býček
Když Pavel po maturitě odcestoval do Velké Británie kvůli předem domluvené práci, nebylo to pro něj jednoduché. „Věděl jsem, že musím makat, protože jsem cítil, že za mnou je dalších dvanáct lidí, kteří čekají na volné místo.”
V rozhovoru Pavel často zmiňuje svého nevlastního otce. Kdo ho formoval v mládí? „S otcem jsem nikdy nebyl v dobrém vztahu. Naši se rozvedli, když mi bylo 13 a on se po mém návratu z Anglie upil k smrti. Výraznou chlapskou figurou pro mě byl děda: poprvé jsem s ním jel na kole, učil mě řídit auto nebo koupil první motorku. Také mi pomohl nevlastní táta, který podnikal v gastronomii a díky němu jsem získal první zkušenosti,“ svěřuje se.
Viděl někdy svého tátu plakat? „Vidět svýho tátu je jedna věc. Vidět ho se neustále ničit a jak ti pomalu umírá před očima, je věc druhá,“ dodává Pavel, který vede tým v moderní holešovické restauraci.
Kolik mu zbylo na účtě, když novou restauraci začínal budovat? Proč v gastronomii není více žen? Jaké těžké okamžiky v poslední době zažil? A proč si o sobě člověk nemá myslet, že je moc dobrý? Poslechněte v novém díle Pochlap se se šéfkuchařem Pavlem Býčkem.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.