Martina Wes ve Špíně: Hořčice mi stoupá do nosu

15. duben 2016

Traduje se, že obrazila snad všechny koncerty tvrdé hudby, které se u nás konaly. „Nikdy se mi nestalo, že bych přišla na koncert a zjistila, že je to něco, co mi vůbec nevyhovuje,“ říká milovnice špinavé muziky a produktů malých pivovarů a hlavně promotérka Martina.

Její první hudební láska prý byli The Troud ze Studénky, od nu-metalu se ovšem během let posunula spíš k matematice a noiseu. Kdy překročila hranici mezi obsedantní návštěvnicí koncertů a promotérkou? „Měli jsme kamarády z jihu nebo severu Čech a jejich kapely nikdy nehrály v Praze. Protože by je nikdo nepozval, začali jsme jim dělat koncerty sami,“ vysvětluje Martina.

Proč jako na jeden z nejlepších koncertů vzpomíná na akci, kam přišlo deset lidí? Jak kapelu diskvalifikuje, když nemá číslovku v názvu? A proč má s veganskou scénou spojený pach hořčice? Kde ráda tzv. dělá muziku? A proč vlastně sama nevyleze na pódium? To všechno se dozvíte ve Špíně s Martinou Wes z W.booking. Plus samozřejmě pozvánky na nejbližší akce, které (spolu)pořádá – baskické The Rodeo Idiot Engine v pražském Crossu nebo druhý ročník festivalu Psy-High v lomu u Hořic na Jičínsku.

Playlist:
Closure in Moscow – Neoprene Byzantine
Adebisi Shank – Bones
BATS – Stem Cells
The Rodeo Idiot Engine – Gravel
Zatokrev – Goddamn Lights
Cyclamen – Il aurait fallu détacher les réflexes

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.