Masopustní tradice
12. únor 2009
Masopustní oslavy má většina z nás spojeny s karnevalem a s pojídáním nejrůznějších pochutin. Ovšem už málokdo z nás se poté dalších čtyřicet dní postí.
Masopust je sice svátkem jídla, tradičně k němu patří klobásy, slanina, smažené koblížky a tzv. boží milosti, ale všechno to přejídání by poté mělo být "vykoupeno" oním čtyřicetidenním půstem. Ten už ale v dnešní době moc lidí nedrží. Ani všechny masopustní tradice se dnes již nedodržují. My jsme si je spolu s Valburgou Vavřinovou připomněli v úterním masopustním Klystýru.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka