Michal Podlešák: Tádžikistán

6. červen 2011

Michal Podlešák strávil necelé 3 měsíce v Tádžikistánu díky stáži IAESTE, především v západní části země, a to je téma tohoto vydání Casablanky, cestovatelského a outdoorového magazínu Radia Wave.

Tádžikistán je země, kam jezdí horolezci z celého světa na expedice do Pamíru, např. na „střechu někdejšího komunistického světa východního bloku“, Pik Komunismu, Pik Revoluce nebo Pik Karla Marxe. Tato Casablanca ale dává přednost poznání tádžického podhorského života – prostřednictvím pracovní stáže – na Pamír se rozhodně ještě dostane. Jaká jsou tádžická města? Jak to chodí v tádžické bance, kde Michal Podlešák pracoval? Na co si Tádžici nejčastěji půjčují? Jak se žije (v) tádžické rodině? Dá, nebo nedá se v tádžických muslimských městech večer vyrazit na pivo, nebo do klubu? Proč zákony omezují počet lidí na svatbách? Poslechněte si záznam pořadu.

Casablanca má premiéru vždy v neděli od 11 hodin dopoledne na Radiu Wave.

Více také na Facebooku

O stážích IAESTE se dozvíte víc tady.


Zobrazit místo Michal Podlešák: Tádžikistán na větší mapě
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.