Mikulášská nadílka ve Startéru. Uspávačka i procítěné vokály vycházejících zpěvaček

7. prosinec 2022

Svůj pátý (a tedy i finální) týden v letošním Startéru si aktuálně kroutí skladba Times I Felt Your Presence od emo-corové kapely Brighter Days. Ti svou debutovou deskou WALK namotali Terezu k opakovanému poslechu. Podobně je na tom s hlasy i singl Stormy Day šikovné zpěvačky Ameline, která ovšem od moderátorů pravidelně dostává spíš bídu. Konkrétně Filip zmíněný track přirovnával třeba k poloprázdnému balení chipsů a nově teď k pěkně zabalenému, ale ne příliš chutnému sýru.

Po minulém týdnu jsme řekli pápá zpěvačce LinaKaro, která dokončila úspěšnou pětitýdenní jízdu. Nedobrovolné loučení ze strany Terezy a Filipa proběhlo i s hravou, energií napěchovanou kapelou Ksanax & The Spicy Lords. Jejich písnička Friends by bývala v aktuální selekci dost pomohla, došlé novinky totiž byly ve znamení holky za klavírem a jejich cajdáky, a tak měli moderátoři trable s přísunem energie.

Dvacetiletou zpěvačku Karolínu Melicharovou aka Chaoscarool prý strašně baví dělat hudbu, což je z novinkového tracku Window cítit a přes jeho srdečnou, možná až vánoční (a pro Terezu přeslazenou) atmosféru dostala pochvalu za songwriting a moc příjemný zpěv. Novinka č. 2 byla ještě procítěnější, hudebnice JohyK má vystudovanou konzervatoř, báječně hraje na klavír, ale Filipovi u skladby Unwilling Necessity chyběla uvolněnost a chytlavost.

Které soutěžní tracky překonaly hranici pěti set nasbíraných hlasů? Poslechněte si Startér, zahlasujte pro své favority na wave.cz/starter nebo pošlete vlastní song na starter@rozhlas.cz!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka