Mistr světa a FMX jezdec Libor Podmol: Bát jsem se nepřestal

8. červenec 2014

Hostem odpoledního On Airu byl FMX jezdec Libor Podmol, který je momentálně v disciplíně, jíž se věnuje už od dětství, nejlepší na světě. Vyhrál jak mistrovství světa, tak i prestižní X Games v USA a spoustu dalšího.

Bavili jsme se o úrovni závodů v Evropě, popularitě freestyle motokrosu u nás a samozřejmě o samotném závodění a strachu, který se mísí s adrenalinem. Padla i otázka, jestli jsou freestyloví jezdci spíš kámoši nebo soupeři. „Myslím, že jsme spíš parta, co si drží palce, každej odjedeme svůj individuální závod, uděláme to nejvíc, co můžem, a pak jdem společně na pivo. Ale jasně, že i mezi náma se najdou jeden dva chytráčci, co si jedou jenom svý,“ komentuje situaci Libor Podmol.

Kromě toho, že závodí, vymýšlí nové triky a stará se o rodinu, taky pořádá a organizuje závody, ten nejbližší bude už 2. srpna: Rock'n'Ride, mistrovství republiky ve freestyle motokrosu.

Poslechněte si celý rozhovor.

Rock-n-Ride Teaser 2014 from Marvin Ko Ren on Vimeo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.