Mlčící Top Styl Designer

9. leden 2011

Věnovali jsme se soutěži Top Styl Designer, jejíž aktuální ročník proběhne už za měsíc. Nového Top Styl Designera budeme znát v polovině února a jména finalistů a jejich kolekcí si už teď můžete přečíst na webu Stylu a Kabo.

Jsou to ale zároveň veškeré informace, které dává TSD k dispozici. Pokud má ale tato soutěž naplňovat své poslání, tedy zviditelnit a představit talentované nastupující designéry, je nejvyšší čas, aby se v redakcích médií objevily fotografie finálových kolekcí, profily návrhářů a informace o jejich inspiracích a konceptech. Nic takového se ale neděje a nám to u soutěže s více než patnáctiletou tradicí připadá minimálně zvláštní.

Protože si ale nechceme jenom stěžovat, pokusili jsme se zjistit, proč dělá Styl a Kabo pro podporu Top Styl Designer tak málo. Při rozhovorech s tiskovým mluvčím Jaromírem Krejčím a Markétou Švábovou, která má na starosti komunikaci se soutěžícími návrháři, jsme pochopili, že organizátoři Stylu a Kabo mají dojem, že pro podporu zúčastněných designérů dělají maximum. Soutěž je pro ně jen doprovodným programem veletrhu. Kromě toho, že jsme je žádali alespoň o základní informace o finalistech, jsme se ptali, proč se soutěž omezuje ze dvou jen na jedno konání ročně a proč se soutěžní kolekce předvádí namísto mola jen na hnědém koberci.

Organizátoři tvrdí, že fotografie kolekcí ještě nemohou mít k dispozici, Modeschau je v případě tří finalistů má už několik měsíců. Tyto kolekce vám díky tomu můžeme připomenout v následujících dílech pořadu a rozhodně se také pokusíme zjistit co nejvíc i o ostatních finalistech. Je ale špatně, že musíme po informacích o finálových kolekcích pátrat sami. Komunikace se Stylem a Kabo na nás působila dojmem, že organizátoři nechápou základní pravidla public relations.

V závěru pořadu jsme vám nabídli ještě jeden příspěvek na jiné téma, než je soutěž Top Styl Designer. Profil mladé designérské značky Najs, který s jejími tvůrci natočila reportérka Lenka Hotmarová.

Odkazy:
www.bvv.cz
www.najs.cz

Playlist:
Black Jeans – Visa Stamp (uns)
Digits – Lost Dream (uns)
Hard Mix – Callers (Double Denim)
Kurt Vile – Jesus Fever (matador)
Squarehead – On The Line (uns)
The Stress – Electrotechnica (uns.)
Water Borders – Akko, Petals remix (Hunger for Power)
Zuko Boss – Forest Flavors (uns.)
Get Off The Map – Three (uns)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.