Móda a sex. Jak se obléknout na rande?

27. květen 2023

Co mají společného móda a sex? O tom je nejnovější díl hotcastu Pot. Moderátoři Eliška Soukupová a Karel Vladyka mluví o tom, v čem se cítí sexy a jaké oblečení je přitahuje nebo odpuzuje na ostatních, na což odpovídali i posluchači v anketě. Řeč byla ale i o módním průmyslu a některých jeho problematických aspektech.

„Značky můžou lidem dodávat sebevědomí, ale některé módní prezentace mohou sklouznout například k objektivizaci, kdy návrháři prvoplánově využívají estetiku sex workers,“ říká Karel a uvádí příklad jednoho známého designéra, který čelil podobným obviněním.

Čtěte také

A jak by se měl člověk obléct na rande? Podle Karla bez přehnané snahy. „Cítím se sexy, když se cítím sám sebou,“ dodává. Pro Elišku je zase důležité nechat si nějaká esa v rukávu na potenciální další schůzky. „Nejradši mám, když mě někdo pozve na rande a já jsem nenamalovaná a v teplákách. Nerada vytáhnu všechny triumfy na první schůzce,“ popisuje. Nejdůležitější je pro ni být umytá, navoněná a cítit se dobře.

A co si na rande nikdy nebrat? Pokud jdete na jídlo, tak nic bílého, shodují se moderátoři s tím, že ani jeden se nezvládnou najíst tak, aby se nepokapali.

Jsou tepláky sexy? Co je pro Elišku, Karla i posluchačstvo přitažlivé na ostatních? Jaké módní přešlapy je naopak odpuzují? A jaký je sex v dragu? Poslouchejte v hotcastu Pot.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.