Móda, extravagance a bizáry: Návštěva u ředitelky módy Jany Pakočky

8. září 2020

Jana Patočková aka Pakočka je jednou z autorek blogu Vývařovna. Stejně jako v jídle i v módě má slabost pro klasiku i bizáry. Vystudovala historii módy na univerzitě v Římě. A možná i díky tomu umí zkombinovat laciný kýč a kvalitní design tak, že to vypadá skvěle, stylově  a vtipně zároveň. Svými outfity ironicky glosuje aktuální společenská i politická témata, feminismus a módní influencerství.

„Tenhle červený svetr je hodně podobný tomu, který nosil Jan Hamáček během pandemické krize, akorát má na bradavkách černá srdíčka,“ vytahuje Jana jeden ze svých oblíbených kousků. Dohadujeme se o tom, proč česká média nerozeznala, že slavný covidový svetr je ve skutečnosti flíska. „Já tomu ale taky říkala svetr, ty mediální informace změnily podstatu věci a z flísové mikiny se prostě stal svetr,“ směje se Pakočka.

„Tenhle červený svetr je hodně podobný tomu, který nosil Jan Hamáček během pandemické krize, akorát má na bradavkách černá srdíčka,“ vytahuje Jana jeden ze svých oblíbených kousků

Janiny outfity jsou jako ironické komentáře k současnému životnímu stylu. Zároveň se ale nestaví do role zachranitelky světa ani vzoru udržitelného oblékání. K jejím guilty pleasures patří obsáhlá sbírka plastových dřeváků a velkou část jejího šatníku zabírají věci z levných módních řetězců. „Jsou to věci, co mám už řadu let, klidně je pár let nenosím a pak je zase vytáhnu. Sice mám hodně staré rychlé módy, z období, kdy jsem to hltala, ale nosím ji hodně pomalu,“ říká Pakočka.  

Proč by Jana Pakočka chtěla nahlédnout do šatníků Marka Vašuta a Petra Marka? A na jaké brněnské adresy nás pro příští natáčení Šatníků vyslala? Poslechněte si v podcastu Šatníky.

Návštěva u ředitelky módy Jany Pakočky
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.