Musíme nenávidět influencery? Like House poprvé propojuje televizi a svět náctiletých

28. duben 2021

Šílené recenze a extrémně nízké hodnocení na ČSFD. Reality show televize Prima Like House se neuvedla úplně nejlépe. Je to ale spravedlivé a musíme influencery opravdu nenávidět? V čerstvém Kompotu probíráme Oscary, nového přítele Pauliny Porizkové nebo vzpomínáme na Hotel Paradise.

Prázdné životy mladých, zbytečný pořad – takto hodnotili televizní a filmoví kritici novou reality show o českých influencerech ze sociálních sítí TikTok nebo Instagram. Osm z nich soutěží o půl milionu korun. Like House poběží na TV Prima v podvečery všedních dnů do června.

Pomalý rozjezd prvního týdne a vhled do života současných dvacátníků, kteří pro některé asi překvapivě pijí alkohol, mají rádi svoje těla a nechávají si vyčistit tenisky za tři sta korun českých, televizní diváky naštval. Na rozdíl od jiných „vilových“ show ale soutěžícím produkce neodebrala mobily, a oni tak dál mohou tvořit obsah pro svoje fanoušky. Poprvé se tak česká televize opravdu propojila se světem dnešních mladých lidí. Je opravdu tak hrozný? Poslechněte si Kompot.

Modelka českého původu Paulina Porizková na Oscarech ukázala nového a velmi slavného přítele. Média zaujalo, že jsou stejně staří. Proč je to tak zvláštní? Pusťte si Kompot, zavzpomínejte taky na Hotel Paradise a sledujte nás na Instagramu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.