Na exkurzi po špinavých diskotékách vás vezmou Nikka Costa, F.I.D.E.L nebo Donny Benét

15. březen 2024

Aktuální Grundfunk se nesl na vlně tanečních groovů, latinskoamerických rytmů i funkového nášupu. Do playlistu posledního vysílání se dostaly groovy novinky z produkce Ferryho Ultra, The Motet, L’Impératrice, F.I.D.E.L, Donnyho Benéta nebo Ledisi.

12 let po albu Dilouya's Faithful Circus jsme se konečně dočkali novinky, za kterou stojí pařížský producent Romain Dilouya. Projekt, na kterém se pěvecky podíleli John Turrell a Sly Johnson se jmenuje F.I.D.E.L a minulý týden mu vyšla deska Out Of Sight, na které vzdává hold skvělým postdisco, boogie a new wave popovým písním.

Tvorbu Dilouy můžete prozkoumat i na Spotify, kde také najdete jeho profil.

Nikka Costa hlásí návrat funku na svém chystaném albu pojmenovaném stejně, jako první z ní vypuštěný singl. Dirty Disco si dejte v audiovizuální podobě tady a můžete se začít těšit na červen, kdy má deska vyjít.

Duo Skeewiff se na desce Something Like That? ohlíží za svými pětadvaceti lety na scéně. A činí tak díky skladbám jiných interpretů, kterým dalo za ta léta nový život. 

Jacob Collier dovršil svou tetralogii alb DJESSE deskou s podtitulem Vol. 4 a vy už nyní můžete začít hádat, v jaké kategorii GRAMMYs si s ní příští rok vyzvedne nějakou z cen. Je to opravdu povedené dílo.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.