Na vesnici jsi mimo, když nestavíš barák a nemáš rok po svatbě mimi

13. září 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly sestry Míšu s Petrou aka Hryzouna. Petra je zdravotní sestra na kardiologii a Míša se věnuje online marketingu. Kromě sesterství je spojuje život na vesnici, o nemž přišly poklábosit.

Ivana se detailně doptávala na to, kolik má jejich vesnička jmeném Žihle obyvatel a jaká je tam občanská vybavenost. Zuzanu pouze zajímalo, jestli mají kulečník. Crossfitové sportoviště tam bohužel chybí, jak záhy zjistila Ivana.

Řeč pak přišla na téma, kterým je Ivanka posedlá –⁠ samozřejmě šlo o objektifikaci dobrovolných hasičů. Jiskra hovoru pak přeskočila na hasičské plesy a tamní tombolu, v rámci které můžete vyhrát třeba celé prase.

Řešilo se také, jak se na vesnici domoci nějakého vztahu –⁠ Ivanka si sice myslela, že výběr není ani v Praze, pak se ale dozvěděla, že v obci je to ještě mnohem horší. Sestry zmínily i to, že na vesnici panuje nejen soudržnost, ale i silné hodnocení okolím v případě, že nesplňujete kritéria správného člověka s manželem, dětmi a baráčkem.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nezabývaly zcela jinými tématy –⁠ došlo na satanské muffiny, nákup sodovky a rohlíků, flat white z ovesného mléka a zabřeznutí.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že život na venkově je fajn, a to nejen kvůli čerstvým vejcím.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka