Návrhář Martin Furch: Nepotřebuji se cítit jako chlap. Hlavně abych se cítil dobře jako člověk

25. duben 2021

„Otázku mužství v sobě neřeším, podle mě by se každý měl cítit tak, jak je mu to příjemný, a nikdo by do toho neměl kecat,“ popisuje svůj pohled na otázku mužství Martin Furch.

Martin je třiatřicetiletý krejčí, ale ve slovníku moderního člověka se tomu, co dělá, říká spíše craft. Od mládí hrál hokej a jeho bratr Dominik je profesionální hokejový brankář. S Martinem jsem strávil na ledě a v šatně spoustu času, a tak vím, že byl trochu výbušná povaha. Jak s touto svojí vlastností pracuje?

„Při práci zvládám hrozně špatně stres a nervy, ale snažím se s tím pracovat,“ říká. „Umím dobře pracovat pod tlakem, ale když to dodělám, mám tendenci se sesypávat.“

Co Martina uklidňuje? Umí poznat, kdy už je toho na něj moc? A co ho na sobě nejvíce štve? Poslouchejte v další epizodě Pochlap se, rozhovoru Václava Roučka s hosty, co se nebojí mluvit napřímo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.