Nebudu psát veselé písničky, nejsem založením pozitivní člověk, říká hudebnice Kvietah

15. srpen 2022

„Deska by bez pandemie určitě zněla jinak. Vždycky jsem psala jen tak mimoděk. Když si zpětně poslechnu své staré desky, tak mám pocit, že to vůbec není promyšlené. Když jsem měla čas nad tím přemýšlet, byla zavřená doma, tak jsem dostala prostor na tom víc pracovat i z čeho vybírat. Ta deska je jiná než mé předchozí i budoucí desky,“ říká hudebnice Magdalena Fendrychová aka Kvietah.

Hudebnice Magdalena Fendrychová vystupuje pod uměleckým jménem Kvietah. Skládání hudby se věnuje od dětství. Letos v únoru vydala pod labelem Divnosti oficiální debutovou desku Hejno černejch koček, na které spolupracovala s producentem Tomášem Tkáčem. Aktuálně studuje skladbu a aranžování populární hudby na Pražské konzervatoři.

Kvietah je v textech velmi osobní, posluchači tak nabízí prostor ztotožnit se s její hudbou. „Tak z poloviny je to smutná deska. Jsou tam vyloženě našláplé písničky jako Šampaň nebo Horký dlaně, ale já nikdy nebudu psát veselé písničky, protože nejsem veselý člověk. Nejsem založením pozitivní, spíš se považuji za skeptika,“ vysvětluje a uzavírá mladá hudebnice.

Kde můžete slyšet Magdalenu Fendrychovou alias Kvietah živě? A hraje raději sama nebo s doprovodnou kapelou? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka