Nechte se obejmout Jamiem Stewartem

15. květen 2009

V úterý 19. května vystoupí v pražském A-Studiu Rubín frontman amerických Xiu Xiu Jamie Stewart. Jeho domovskou kapelu jsme v Praze viděli loni, tentokrát se Stewart představí sólově. Předskočí mu personálně spříznění Good For Cows a noisemakeři Don Vito z německého Lipska.

Představovat posluchačům Radia Wave jednu z nejvýznamnějších skupin alternativní scény nového milénia, kalifornské Xiu Xiu, by asi bylo nošením sov do Atén. Na loňském narozeninovém koncertě AM 180 v MeetFactory se ostatně předvedli v plné palbě. Možná si ještě vzpomenete, jak Jamie Stewart z pódia křičel na nebohého zvukaře a vyhrožoval mu fyzickou inzultací. Tentokrát snad bude klidnější. Na svém sólovém turné hlavně koncertně testuje materiál z chystané desky Xiu Xiu Dear God, I Hate Myself, která by měla vyjít začátkem příštího roku. Zřejmě dojde i na výběr ze starších věcí, které fanoušci neslyšeli léta.

00922204.jpeg

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU POZVÁNKU!

Stejně jako v MeetFactory, kam Xiu Xiu přivezli výborné These Are Powers, i v Rubínu se můžeme těšit na zajímavé předskokany. Večer otevřou drsní, hluční a rychlí sousedi z Lipska, Don Vito. Minutové vypalovačky tohohle přísného tria rozhodně nenechají v Rubínu jedno tričko suché.

00922229.jpeg

Další předkapelou budou Good For Cows, tedy jazz-punkově experimentální duo současného bubeníka Xiu Xiu Chese Smithe a bývalého basisty Xiu Xiu Devina Hoffa. I Good For Cows jsme loni mohli vidět v Praze - a jejich divoké improvizace naživo rozhodně stojí za repete.

Nenechte si ujít jednu z událostí předletní koncertní sezony: Jamie Stewart, Good For Cows a Don Vito ve studiu Rubín v úterý 19. května.

autor: Robert Candra
Spustit audio