Nejhorší song historie Startéru? Moment, na který jsme čekali!

14. listopad 2023

Čerstvé soutěžní tracky přišli zhodnotit Michal „Amák“ Šťastný, Tereza Odehnalová a Matěj Belko aka tříčlenná porota Startéru. A že těch novinek bylo! Ani porce chutných chlebíčků porotu v některých momentech nedokázala obměkčit, došlo tak na tvrdé policajtování, stesk kvůli absenci sóla na theremin a Tereza pasovala nejhorší song historie Startéru. O který jde?

První vlaštovky Startéru 2023/2024 po vybojování pěti týdnů v hitparádě opustily hnízdo. Nahradily je čtyři novinky, mezi nimi třeba multižánrová dxnielx, která si místy pohrává s rapem a hypnotickými beaty a potom zase s kytarami a pop punkem. „Je to fakt hezká mixtura, je tam cítit moderní vliv,“ hodnotí Amák track Upadá svět.

Na své si přišli i příznivci indie rocku, zpěvačka a songwriterka Trin ve spolupráci s producentem Vackem doručila skladbu Freedom In Your Absence. Někoho mírně nudila, někdo ji vyloženě miloval. To stejné by šlo říct o novince písničkáře Patrika Rašmana, který ve Startéru není poprvé. Písnička Máš mě rád nadchla zvukem a celkovou náladou, co vyvádělo z míry byl zpěv a srozumitelnost projevu. „Potřeboval bych k tomu titulky,“ zaznělo ve studiu.

Regulérně největší kouř dostala pětičlenná kapela W.A.F., do kterých se Tereza opřela natolik, že se ostatní snažili hodnocení vyrovnávat. Podařilo se? „Mám radost, že poprvý ve Startéru slyšim fakt špatnej song. Já se omlouvám, ale ono to zní jako bestofka posledních deseti let tý kapely v jedný písničce, že by tam chtěli naládovat všechno, co umí a nemá to žádnej koncept, není to vůbec vkusný. Já nevim, za mě prostě ne.“ No uf teda!

Kdo je to kjůrák? Poslechněte si celou epizodu Staréru, posílejte nám své hity na adresu starter@rozhlas.cz a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.