Neřešil jsem, jestli to album bude moc otevřené, říká o své nové desce rapper Paulie Garand

13. listopad 2022

Hostem nového dílu Pochlap se byl tentokrát rapper a umělec z Liberce Paulie Garand. Paulie, který pravidelně vydává novou tvorbu, se v rozhovoru rozpovídal o své nejnovější desce Amonit a o hlubokém vztahu, který měl se svým dědou.

„Vydáním alba práce teprve začíná, jelikož je potřeba tu desku rozprostřít do co nejširšího publika. Stojí to hodně energie, postupně z tebe ale odpadávají břemena a ty síly si musíš nechávat. U této desky jsem to měl celé naplánované. Udělám předem poslechovku, pak release party. No a moje tělo vypovědělo týden před vydáním. Takže období, kdy se těšíš, že budeš podepisovat a budeš na obláčku, jsem proležel,“ vysvětluje Paulie, jak probíhaly přípravy na vydání posledního alba.

V osobním rozhovoru se taky svěřil s tím, co jeho tvorbu poslední dobou nejvíce ovlivnilo. „Album jsem začal psát za toho nejsilnějšího covidu, což bylo pro mě nejtěžší období. Deska je totiž věnovaná dědovi, který umřel. S bráchou jsme se k němu chodili vypovídat, řešit s ním jakýkoli problém. A když tady nebyl, tak jsem to prázdno vyplňoval tím, že jsem chodil do studia a psal. Neřešil jsem, jestli to bude moc otevřené,“ vypráví Paulie a doplňuje, že děda pro něj byl největší vzor, ke kterému vzhlížel.

Je těžké v dnešní zrychlené době vytvářet kvalitní tvorbu? Jaké plány má Paulie se svým domem v Liberci? A patří mezi lidi, co se nesvěřují? Poslechněte si nový díl Pochlap se s rapperem Pauliem Garandem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.