Nesnáším cancel culture! Helena Bonham Carter hájí Johnnyho Deppa i J.K. Rowling

30. listopad 2022

Helena Bonham Carter se stala první prezidentkou Londýnské knihovny. Před ní tuto pozici zastávalo třináct mužů. Britská herečka se v rozhovoru pro deník The Times zastala spisovatelky J.K. Rowling, která je kritizovaná za transfobické komentáře. Zároveň vyjádřila podporu i herci Johnnymu Deppovi a odmítla cancel culture. Poslechněte si víc v podcastu Kompot.

Šestapadesátiletá Bonham Carter je členkou nezávislé Londýnské knihovny od roku 1986. Jedním ze zakladatelů instituce byl spisovatel Charles Dickens. Herečka o svém zvolení hovořila například v rozhovoru pro deník The Times, kde ale větší pozornost získaly její výroky o cancel culture, spisovatelce J.K. Rowling nebo Johnnym Deppovi. Poslechněte si o nich v nové epizodě podcastu Kompot.

Zpěvačka Dua Lipa se v pondělí v Tiraně stala hrdou albánskou občankou. Jak probíhal slavnostní ceremoniál, o kterém se hovořilo na celém světě, co měla Dua Lipa na sobě a proč je to pro ni tak velká událost? Zjistíte v podcastu Kompot.

O čem je čtvrtá série podcastu The Plot Thinkens a o čem hovoří ve svém podcastu herečka a autorka Emily Ratajkowski? A našla si nového partnera? Jaký je dokument HBO Max o zpěvačce Lizzo? Jakou uměleckou instituci podporuje Beyoncé a proč by se všichni měli koukat na reality show Family Karma? Pusťte si Kompot a napište nám na Instagramu odpovědi na všechny naše otázky!

Spustit audio

Související