Nevím, ach jo! Startér krotí splašené banky zvuků a neposedné vokály

22. listopad 2023

Minule jsme si vyzkoušeli, že Startér umí být opravdu krutý. Bude zase i hodný? Jedno je jisté, na vrcholu hitparády se stále drží „Mužstrum“ od Toma Verna, zbytek soutěžních songů je v ohrožení. Kdo vypadne z kola ven? Snad to zase nebudou novinky, ty tentokrát servírují Binding Blank Pages (mezinárodně složená kapela usazená v Praze) a nebojácný songwriter Maxillegal.

U Binding Blank Pages se moderátoři pozastavili už nad samotným názvem kapely. Je moc komplikovaný? Je dobře zapamatovatelný? Ale co už, písnička Passersby se setkala s chválou, Martin si při poslechu vzpomněl na Placebo. A to prý není špatně, s ohledem na žánr by si ale představoval všeobjímající zvukovou stěnu, která v nahrávce bohužel absentuje. Na debutový singl ale slušná práce!

S bizarní, ale o to zábavnější novinkou soutěží Maxillegal, o němž toho moc nevíme. V podstatě jen to, že má rád třeba Depeche Mode, Gorillaz, Nirvanu a nebojí se ničeho. Podle toho vypadá i frekvence jeho vydávání, do Startéru se ale rozhodl poslat podivuhodnou skladbu Nevím, která moderátory přinejmenším zmátla. Přítomnost staccatových smyčců, dechů naznačuje, že se mu splašila banka zvuků. Nad tím vším neposedný a vtipný vokál, v éteru zůstala viset nezodpovězená otázka: „Chceš ty peníze, nebo ne?“.

Koho podle Filipa a Martina čeká hvězdná budoucnost? Poslechněte si celý díl hitparády neobjevených, pošlete nám svůj song na starter@rozhlas.cz či zahlasujte pro své oblíbence na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.