New Fresh Style

13. září 2011

Prague Fashion Weekend po loňské premiéře opět plánuje postavit velké molo uprostřed ulice Pařížská. Poslední zářijový víkend se na něm kromě zahraničních značek představí i čerstvé kolekce Mirky Talavaškové, Brice Mensaha nebo La Femme Mimi, o kterých jsme mluvili v minulých dílech Modeschau. Tentokrát jsme se zaměřili na soutěž mladých návrhářů New Fresh Style.

O finalistech této soutěže rozhodoval mimo jiné Pavel Ivančic. Patří mezi ně třeba Marie Červinková, Ivana Kaňovská, Tereza Ujevičová, Viktoria Vittori nebo Lucie Kordačová a Lucie Králová, o kterých jsme v minulosti v Modeschau mluvili v souvislosti s jejich značkou Krakora. Přehlídky mladých talentů v Pařížské si určitě nenecháme ujít a zatím vám přinášíme rozhovor o základu kolekce, kterou na PFW v rámci New Fresh Style předvede Tereza Ujevičová. Vychází ze své semestrální práce Nezevšední, která je silně ovlivněná kresbou.

Odkazy:
www.praguefashionweekend.cz
www.krakoradesign.cz

Playlist:
Class Actress – Weekend (Carpark)
Blouse – Firestarter (Captured Tracks)
Jonathan Kusuma – Invisible Stream (Space rec.)
Leopard Of Honour – Palais Royal-Blue (uns.)
Blizzardo – Mr. Price (uns.)
Hidden Love – 6-17-11 (uns.)
Oneohtrix Point Never – Sleep Dealer (No Fun)
SPORTS – Vitamin C – The Cyclist Cover Rework (uns.)
Vangelis – Pulstar (Sony BMG)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.