Měsíc české hudební scény

Českou hudební scénu podporujeme na Radiu Wave dlouhodobě, ať už prostřednictvím skladeb v denních playlistech, pomocí koncertní série Radio Wave Live Session nebo třeba oblíbenými Radio Wave Studio Sessions přímo v našem proskleném vysílacím studiu. Tak jako loni se i letos v září zaměříme na českou hudbu ještě intenzivněji – a to i díky zbrusu novým formátům. Co přinese měsíc české hudební scény?

Po loňském úspěšném projektu Znakové písně, tedy sérii původních videoklipů s texty přetlumočenými do umělecké znakové řeči, tentokrát využijeme přímo funkcionalistickou budovu Českého rozhlasu. Přímo v oběžném výtahu zvaném páternoster budou hrát a zpívat svoje písně přední čeští hudebníci a hudebnice, které budeme při jejich vystoupení snímat několika kamerami. Navazujeme tak na zahraniční trend natáčení živých vystoupení v nestandardních prostorech a zároveň zasazujeme celý nápad do kontextu typického pro Český rozhlas. Těšit se můžete na výtahová videa Moniky Načevy, Kapitána Dema, Lazer Vikinga a dalších.

Kromě unikátního autorského projektu Paternoster Session budeme stejně jako loni každý den uvádět ve vysílání českou skladbu dne, kterou doprovodíme živým komentářem. Představíme tak víc než dvě desítky těch nejlepších současných českých skupin. V září zároveň startují dva klíčové projekty Radia Wave pro podporu české hudební scény - talentová soutěž Startér a hudebně exportní projekt Czeching, který letos vyvrcholí na největším evropském showcasovém festivalu Eurosonic Noordeslag v nizozemském Groningenu. Ten je letos zaměřený na českou a slovenskou hudební scénu.

Nejnovější články

Stránky