NOVINKY: Calvin Johnson, Blood Orange, Burningboy, Hater a další nenávist

3. září 2018
Factory Radia Wave

V další nůši novinek nemůžeme ignorovat nové album od Blood Orange nebo legendu amerického indie rocku Calvina Johnsona. Dostane se ale i na delikátní švédskou kapelu Hater, rappera KAMI nebo českého producenta Burningboy. A možná přijde i Munnycat. 

Blood Orange - Saint

Credits: Devonte Hynes
Label: Domino Recording

Hudební časopis NME ho zařadil na 49. místo v žebříčku nejvíc cool postav současné Británie, podle nás ale patří podstatě výš - Dev Hynes stihl za posledních deset let spolupracovat s FKA Twigs, Carly Rae Jepsen nebo Solange. Věnoval se vlastní tvorbě pod hlavičkou Lightspeed Champion nebo Test Icicles, největší chválu ale sklidil za sólový projekt Blood Orange. Právě jako Blood Orange má teď čerstvě venku desku Negro Swan, které se co nevidět budeme věnovat podrobněji. Zatím pouštíme do rotace track Saint. 

Hater - Fall Off

Credits: Caroline Landahl
Label: Fire Records

Švédská indie popová kytarovka Hater vznikla teprve v roce 2016, letos v zimě už ale stihla vystupovat i v Praze, kde je doprovodil Lukas Landa. Skupina v čele se zpěvačkou Caroline Landahl si svůj sound ničím nekomplikuje a předkládá posluchačům skvěle stravitelnou směs kytarového indie s ozvuky dream popu. Skupina se momentálně chystá vydat album u labelu Fire Records a jako ochutnávku vypouští příjemnou dumku nazvanou Fall Off.

Calvin Johnson - Like You Do

Credits: Calvin Johnson
Label: K Records

Bez Calvina Johnsona by americký nezávislý rock rozhodně nebyl tím, čím je dnes. Autorita scény, frontman kapely Beat Happening a zakladatel labelu K Records v těchto dnech chystá vydání sólové desky. Po nejrůznějších experimentech se znovu vrací k zemitému rokenrolovému zvuku, se kterým mu pomáhá produkčně Patrick Carney z The Black Keys. Like You Do je už druhý singl z alba A Wonderful Beast, které vyjde v půlce října, jak jinak než na K Records.

Munnycat - BOOM!!

Credits: Katianne Timko, Khaled Tabbara
Label: Marmoset

Munnycat je losangelské duo K808 & Khaledzou, které server Line of the Best Fit popsal jako hypotetického křížence mezi Die Antwoord a Icona Pop. Vloni debutovali EPčkem Platinum Gold, letos pokračují ve slibné šňůře letním singlem BOOM!! s energickými vykřikovanými refrény a osmibitovými riffy.

KAMI - Reboot ft. Chance the Rapper, Joey Purp

Credits: Joey Davis, Chancelor Bennett, Kene Ekwunife
Label: Slight LLC

Chicagský rapper Kami chystá na polovinu září druhou studiovou desku Very Slight a na pilotní singl Reboot si pozval dva kolegy z Chicaga. Zatímco Joey Purp je pořád ještě na začátku své kariéry, Chance the Rapper už patří do první ligy. Jestli do ní pomůže i Kamimu uvidíme, chytlavý singl Reboot produkoval Smoko Ono.   

Burningboy - As If It Mattered

Credits: Jan Gerych
Label: vlastním nákladem

Brněnský electro zpěvák a producent Burningboy se vrací s novým klipem i singlem. As If It Mattered přichází dva roky po vinylu Harm Reduction a je příslibem nového materiálu. K písni vznikl i videoklip, který se natáčel vloni na podzim na módní přehlídce Malé noci módy v Brně II.

autoři: Jiří Špičák , Karel Veselý
Spustit audio