NOVINKY: Good Times Only, D Double E, Idles, Kilo Kish a další quiche

24. září 2018
Factory Radia Wave

Vítězové Startéru z kapely Good Times Only konečně vypouští do světa svůj nový singl, který samozřejmě rovnou putuje i do naší rotace. True londýnský grime nabízí rapper D Double E, o něco jemnější zpěvy pak Molly Nilsson nebo Kilo Kish. A vrací se i tučný středověký čaroděj Richard Dawson, tentokrát ovšem v trochu nečekané roli. 

Hen Ogledd – Problem Child
Credits: Richard Dawson
Label: Weird World

Anglický písničkář a experimentátor Richard Dawson loni zaujal propracovanou folkovou deskou Peasant, letos se ale rozhodl úplně změnit žánr - oprášil svoji kapelu Hen Ogledd, která se upsala sublabelu Domina nazvanému Weird World a rozhodla se skočit do vod post-punku a synťáků. Debutové album Mogic vyjde v půlce listopadu a skupina zatím vypouští do světa singl Problem Child i s výborným psychedelickým klipem.

Molly Nilsson – Days Of Dust
Credits: Molly Nilsson
Label: DSA / Night School Records

V Berlíně usazená švédská zpěvačka a skladatelka Molly Nilsson chystá už svoje sedmé řadové album - bude se jmenovat Twenty Twenty a vyjde na začátku listopadu u labelů DSA a Night School Records. Aktuální singl Days Of Dust se vůbec netají inspirací v new wavu a je plný nostalgie. 

Good Times Only – Někdy jsme to my
Credits: Filip Černý, Zdeněk Prokopec, Kryštof Volkman, Matěj Bouda
Label: Český rozhlas

Nový ročník naší talentové soutěže Startér začíná až v říjnu, pořád je ale dost času připomenout si loňské vítěze. Pražská kytarovka Good Times Only právě představila svůj nový singl, na jehož produkci se podílel i moderátor Startéru a český Phil Spector Jakub Kaifosz. Pohodový song Někdy jsme to my evokuje třeba zvuk Ducktails nebo Real Estate a to je samozřejmě ta nejvyšší pochvala. 

Tom Demac & Real Lies – White Flowers (edit)
Credits: Tom Demac, Kev Kharas
Label: Kompakt 

Melancholická britská trojice Real Lies už se v našem playlistu objevuje několik let, zadumaný synth pop s rovným beatem podle vzoru Pet Shop Boys ale zní pořád líp. Na aktuálním singlu White Flowers se spojili s producentem Tomem Demacem a výsledek vydávají na labelu Kompakt. Za pozoronost rozhodně stojí i hodně podařené video. 

Idles – Samaritans
Credits: Joe Talbot, Adam Devonshire, Mark Bowen, Lee Kiernan, Jon Beavis
Label: Partisan

Bristolská post punková kapela Idles na sebe upozornila už loni svým debutem Brutalism. Skvělé recenze sklízí i novinka Joy As Act of Resistance, která kráčí v šlépějích britského post punku i politického punk-rapu třeba takových Sleaford Mods. Samaritans je aktuální singl z desky, která se určitě objeví v žebříčcích nejlepších počinů letošního roku. 

Kilo Kish – Elegance
Credits: Lakisha Kimberly Robinson
Label: Human Re Sources

Rapperka Kilo Kish z Floridy ještě stále patří k neobjeveným talentům. Má za sebou debutové album Reflections in Real Time, hostovala na deskách Gorillaz a Vince Staplese a aktuálně jí vyšlo nové EPčko nazvané Mothe. Singl Elegance je podle Pitchforku její nejlepší skladbou.

D Double E – Better Than Rest ft. Wiley
Credits: Darren Dixon
Label: Bluku Music

Londýnský rapper D Double E byl na grimeové scéně od samotného počátku jako člen party Newham Generals, inspiroval Dizzee Rascala i Skeptu, k debutové desce se ale dostal teprve nyní. Album Jackuum! vyšlo v polovině září a my si z něho nasazujeme skladbu Better Than Rest, v níž hostuje grimeový kmotr Wiley. 

autoři: Jiří Špičák , Miloš Hroch , Karel Veselý
Spustit audio