Novoroční newcomers ve Startéru ukazují, že teď frčí kapelní tria i písničkáři z maringotky

3. leden 2023

Tereza s Filipem přivítali v soutěžní sedmičce tracků novoroční newcomers. Jsou jimi Crispy Cheeks stavící na britských kytarových základech, z maringotky operující Treska jednoskvrnná a tříčlenný projekt LARS, který původně vznikl pro jednorázovou benefici, nakonec ale mají venku už třetí singl. Krom novinek se moderátoři po radostném Silvestru (který Tereza prý strávila v lese – bez úhony a požáru) rozhodli z mailového archivu vytáhnout také silvestrovské perly!

„To rockový kytarový sólo se v roce 2023 ocitlo hodně omylem,“ zaznělo po Not Alone od LARS, kteří fungují od roku 2019 a své prozatimní nahrávky pořídili v brněnském studiu Sono Records. Dalšímu kapelnímu triu Crispy Cheeks byla vytýkána absence nosného hooku, novinka Platonic Dancer ale potěšila alespoň vyladěnou strukturou. Odvátí do jiných končin Tereze a Filipovi zařídila kapela Treska jednoskvrnná, jejíž song Maringotka rozhodně není o vokálních výkonech, charismatu má ale na rozdávání.

Mezi silvestrovské perly (jednohubky, které nesoutěží, ale stojí za poslech) se probojovali třeba Strašný banáni. Skladba Korporát vás bezpečně naučí korporátní hantýrku, Filip se každopádně po jejím poslechu žlutého ovoce bohatého na vitamíny B prý delší dobu nedotkne. Prostor dostal i harmonikářský lektor Šákul Kínalp, který posílá „písničku do startovače“ a „děkuje za pochopení.“

Jak zní novovlnný rap o architektuře? A jaké nové zvuky se Tereza s Filipem (díky trackům, které posíláte) naučili? Poslechněte si novoroční Startér a hlasujte v hitparádě na wave.cz/starter!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka