Nový seriál o Harrym Potterovi bude muset nasadit laťku vysoko, aby dostál našemu očekávání

30. září 2024

Sychravé počasí moderátorům Slejváku přináší každoročně jedinou jistotu: filmový maraton Harryho Pottera. V aktuálním díle se moderátoři Vilma s Mírou i za pomoci otázek svých posluchačů vzájemně testují ze znalostí o čarodějném univerzu. Rozřazovací test předloží také vážené hostce Kláře. Do jaké bradavické koleje by nadšená čtenářka (na Instagramu jako Klářiny knihy), dabérka a webeditorka Radia Wave patřila? Společně pak probrali i důvody, proč někteří Harrymu neholdují.

V rámci pravidelné rubriky „co tento týden rezonovalo na internetu“ přišla řeč na udílení cen VMAs a originální vystoupení popové zpěvačky Chappell Roan. Ta vyhrála objev roku a zároveň další ocenění. Na červeném koberci se nebála ohradit proti nepříjemnému fotografovi a ani na sítích se nebojí říct, co si myslí. V nedávném rozhovoru se vymezila proti příliš intenzivním fanouškům a stalkerovi, za což se stala podle Míry ikonou týdne.

Ikona Vilmy byla jiná zpěvačka, Lady Gaga, která hraje v nadcházejícím filmu Joker 2. Uznání mnohých si získala ale něčím jiným – v nové talkshow Billa Gatese vysvětlila, proč se nikdy neohradila proti „drbům“ z dob začátku své kariéry o tom, že je trans. Nechtěla vyznít tak, že být transsexuál by mělo být něco, za co by se měl člověk stydět. Vyjadřuje tak podporu svým LGBTQ+ fanouškům už od prvních pěveckých úspěchů.

Co očekáváme od Harry Potter seriálu, který nyní v Británii nabírá obsazení? Proč je Nebelvírská kolej tzv. pick me a proč nechcete skončit v Mrzimoru? Jaké bylo dabovat postavu ve Fantastických zvířatech? A kdo jsou ikony týdne Klárky? Zaposlouchejte se do šumu Slejváku, který je tentokrát z valné části tvořen chichotem, chrochotem a jinými zvuky smíchu!

Spustit audio

Související