„Jsem úplně načatá!“ nebo „Kočku mám doma“. Zlidoví hlášky z Love Islandu jako devadesátkové Rande?

9. září 2024

Hoa hoa počasí je tu, sbohem navždy, „brat summer“! Se slejvákem za okny se desátý Slejvák radostně i teskně rozloučí s největším trendem letošního léta, který ukončila sama Charli xcx. Podzim následně moderátoři Vilma a Míra přivítají sdílením dojmů ze čtvrté série Love Islandu a průřezem jiných seznamovacích pořadů v naší historii.

Vilmu kromě líbezné koláže, která hrajíc všemi barvami přeje úspěšný začátek nového školního roku, zaujal v minulém týdnu i známý kuchař Radek Kašpárek. Ten si na hlavě vytvořil blonďaté melíry, do obočí vyholil tzv. „eyebrow slit“ a vykročil do šlépějí britského kuchaře Gordona Ramsayho jako moderátor české verze jeho Pekelné kuchyně.

Zatímco Vilma propadá kulinářským pořadům, Míra se nadchne pro učení jmen z Bible – na sociálních sítích se totiž virálními stala videa nigerijských dětí, které v katolickém kroužku a za chytlavého rytmu energicky vyjmenovávají všechny svaté od A až do Z.

Oba moderátory ale pojí zhlédnutí úvodu čtvrté série českého Love Islandu. Společně se trochu pohorší nad účastí influencerky Dominique Alagii, se kterou v pořadu vytvořil pár nejstarší muž na vile. Zároveň se oba shodnou, že je pořad příliš nebaví – ať už za to může obsazení nebo moderování Zorky Hejdové.

Seznamovací pořady nás na televizních obrazovkách ale provázejí déle, než bychom čekali. Jedním z úplně prvních příkladů je socialistický Pokus pro dva z roku 1969, který moderoval legendární Eduard Hrubeš. Kultovní klasikou se stalo také devadesátkové Rande, kariéru Libora Boučka nastartovala seznamovací Balírna a jako pompézní show hledání lásky pojalo později například Take Me Out.

Co dalšího se dělo ve světě popkultury? Pojede JoJo Siwa na Eurovizi? A proč nám vadí nový rozhovor s Katy Perry? Určitě jste úplně načatí! Poslechněte si Slejvák a nezapomeňte ho sledovat na Instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.