Kamala Harris není jako skibidi toilet. Memes musíte vytvářet, ne na ně naskakovat

29. červenec 2024

Co hýbalo světem popkultury v uplynulých týdnech? Právě na průřez toho nejdůležitějšího se zaměřuje čtvrtá epizoda Slejváku. V ní moderátoři Vilma a Míra proberou přípravy na olympijské hry v Paříži, masivní filmové hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine i „memefikovanou“ prezidentskou kampaň Kamaly Harris.

Moderátoři Slejváku se shodli, že na letošní olympiádě je nejvíc zajímá Lady Gaga a outfity jednotlivých delegací. „To je hodně Hunger Games moment,“ podotýká Vilma, která předtím přizná, že nemá ráda animované filmy. A to i přestože Míra vychválí pokračování pixarovky V hlavě.

„Sportovní podcast z nás není, ale už teď nám dala olympiáda dost velkých popkulturních momentů,“ upozorňuje Míra. S Vilmou zavzpomínají na pařížskou výzvu ke kálení do Seiny, „anti-sex“ postele z kartonu nebo na nebezpečnou snahu vyoutovat LGBTQ+ sportovce v olympijské vesnici.

Kromě sportu se také Slejvák zaměří na to, proč Kamala Harris s využíváním internetových trendů sklízí úspěch, zatímco akční režisér Michael Bay s filmem o fenoménu „skibidi toilet“ tvrdě narazí. „Tonoucí se stébla chytá,“ hodnotí Vilma. „Trendy bychom měli vytvářet, a ne na ně lacině naskakovat,“ dodává Míra.

Moderátoři probrali také současný hit kin Deadpool & Wolverine. Proč „Marvelovky“ nefungují? Co má společného postavička Nechuti z V hlavě s Mírovým zážitkem ze sledování filmu? A má cenu si pouštět šestou sérii Too Hot To Handle? Dozvíte se ve Slejváku!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.