Helena Vondráčková je stejně autentická jako Charli xcx. Slejvák manifestuje zlatou éru popu

8. červenec 2024

„Hlavně no stress,“ připomněli si legendární slova tiktokové influencerky Marcelky novopečení moderátoři Vilma s Mírou na začátku historicky prvního dílu Slejváku. Ten věnovali Heleně Vondráčkové, hořkosladkému vzpomínání na éru blogů, ale hlavně kritice současné pop music.

„Doufáme, že budeme podobně ikonická dvojice jako Šimon s Hankou,“ odvážně manifestuje Vilma a Míra dodává, že duchovně navazují na již bývalý podcast Kompot, jehož odkaz se pokusí nezničit. S bývalými moderátory mají však jedno společné: téma Marka Ebena.

Ten je podle Vilmy slov ve své vlastní, třetí kategorii návštěvníků Filmového festivalu v Karlových Varech, hned vedle celebrit a rádoby-celebrit. S Mírou se shodli na tom, že je nemrzí, že na festivalu nikdy nebyli a připomněli si alespoň Met Gala moment Jitky Čvančarové v modrých šatech z roku 2021 a následné nepříliš vyvedené memy od umělce TMBK.

Sledujte Slejvák na Instagramu jako @slejvak_radiowave a podělte se s námi o to, kdo je ikona vašeho týdne a proč je to právě Lucie Borhyová!

Na čem se ale neshodli, byla odlišná obliba letošních alb Ariany Grande a Dua Lipy. Charli xcx je naopak uchvátila oba. Míra také vyprávěl svůj nezapomenutelný zážitek z červnového koncertu Heleny Vondráčkové, na který šel původně z recese, ale odcházel osvícený její autenticitou. Elektronickým motýlem, který lítal nad diváky během písně Chytila jsem na pasece motýlka, již nikoliv.  

Komu na scéně popové hudby autenticita chybí a kdo jí má naopak na rozdávání? A proč nás letos neoslovila tvorba jediného zpěváka? To se dozvíte v prvním díle Slejváku!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.