Kotek jako sexy fyzikář a Borhyová jasná paní ředitelka. Jak si představujeme školu snů?

2. září 2024

Období Rybany jedoucí na koni s šátkem mávajíc nebo tří opic, jež se vydaly do porodnice, mají sice moderátoři Vilma a Míra už pár let za sebou. Ku příležitosti prvního školního dne se však rozhodli na toto období zavzpomínat.

Vilma prozradí, že během objevování sladkých kouzel školního bufetu jí z tlačítkového mobilu hrála Lady Gaga, kterou přes archaický infrared jako prehistorická influencerka posílala svým spolužákům.

Míra zase po škol(c)e s babičkou sledoval Tak neváhej a toč, které na poli zábavných formátů s faily předběhlo svou dobu a pokud by se podobný pořad měl vrátit, hned se nabízí jeden nedávný virál, který by se tam mohl zařadit.

Důležitou personou pro mnoho devadesátkových dětí, jak dvojice zjistila po předešlém dílu, byla osoba Pavla Zedníčka. Míra tak ve Slejváku připomene legendární pořad Kufr a Vilma následně zhodnotí, jak se vyvedl Zedníčkův moderátorský comeback v nové zábavné show Možné je všechno.

Její popis situací, ve kterých Zedníčka ze scény odtahují na laně a soutěžící plní více či méně bizarní úkoly, přiměje Míru zavzpomínat i na legendární Hry bez hranic. Olympijská verze Eurovize sice v devadesátkách skončila, oba moderátoři se však shodnou na tom, že by se měla na televizní obrazovky vrátit.

Jaké učitele moderátorům připomínají jejich oblíbené celebrity? Jak by vypadala škola, na které by učili třeba Vojta Kotek nebo Lucie Borhyová? A jak se liší školní návyky generace alfa od těch našich? Tak neváhej a poslouchej Slejvák a sleduj ho na Instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.