Největší koncerty, nejoddanější fanoušci a taky nejvíc emisí. Slejvák si vyměnil názory o Taylor Swift

5. srpen 2024

Rychlá popkulturní sprcha v nové epizodě zapršela na kult Taylor Swift, ze kterého Míra reportoval z první ruky. Jakožto samozvaná Swiftie popsal své zážitky z varšavského koncertu i z nezapomenutelné cesty autem, kdy si uvědomil pravý význam slova yolo.

Slejvák vás k pondělku přivítal milou básní, kterou vybral z facebookové skupiny Citáty od srdce:

Báseň z facebookové skupiny Citáty od srdce

Vilmu poté označil za anti-swiftie, protože bezostyšně zkritizovala extrémní zastupitele fanouškovstva, množství emisí z private jetu zpěvačky a také její poněkud slabší textovací schopnosti. Moderátorské neshody rychle vystřídal společný názor, který odsuzuje agresivní a homofobní výroky bojovníka Samira na tiskové konferenci před aktuálním kole Clash of the Stars.

Bizárkem páté epizody a Ikonou týdne se stal bezesporu fenomén sociálních sítí @shoger_jedo, romantický postarší muž s květinou, který moc neumí lip-syncovat, ale to nám vůbec nevadí. The flower and I are yours!

Umí se podle nás Taylor Swift odvázat? A jaký je smysl soutěží, jejichž pointou je fyzické násilí? Nad tím se zamyslete ve Slejváku, který najdete i na Instagramu pod @slejvak_radiowave! Napište nám tam něco pěkného, ale báseň to být nemusí.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.