Když hoří, není čas hledat hasicí přístroj. Co s tím udělali v Kokes Ambro studio?

3. říjen 2024

Když v noci chytil gril, architekt Přemysl Kokeš si uvědomil, že je dobré mít hasicí přístroj někde na očích. A tak s kolegy vyvinuli přístroj, který hasí i vypadá dobře v interiéru.

Když se v noci vznítil gril, začali všichni hledat hasicí přístroj. Nikdo ale nevěděl, kde je. „Ten stres, když se vám napouští do hrnce voda a vy víte, že tím to nemůžete uhasit, tak je hrozný,“ vzpomíná Přemysl Kokeš. Jak to dopadlo?

Architekt Kokeš s architektkou Zuzanou Ambrožovou a designérem Davidem Rosinaiem ze studia Kokes Ambro studio pak vyvinuli nový hasicí přístroj, šli na to však jinak, než bylo doposud zvykem. Jejich hasicí přístroj není láhev, ale plochý terč.

Studio se věnuje také designu strojů i architektuře průmyslových staveb, rodinných domů, zahrad… „Hodně silní jsme v průmyslové architektuře, protože klientům můžeme nabídnout hodně komplexní řešení. Řešíme to od stroje, od toku materiálu, to, jak to vypadá v celém areálu,“ říká Zuzana Ambrožová, vzděláním krajinářská architektka. I továrna může být kvalitní architektura.

Mluvili jsme také o udržitelnosti. Co je marketingová ekologie a co je špatně na vegetačních fasádách?

Zuzana Ambrožová projela USA a navštívila řadu parků a zahrad. Které ji zaujaly?

Spustit audio

Související