Ošklivější Keanu Reeves, chytřejší Liam Neeson. Herec Bob Odenkirk z Volejte Saulovi září v akčním thrilleru Nikdo

7. květen 2021

„Kuna v pořádku. Je to teda jemně dolů, ale na rozdíl od našich životů v podstatě stabilní,“ otevírá vysílání nepostradatelným ekonomickým okénkem Vítek, jehož přítomnosti si Aleš zatím nevšiml. Obvyklou euforii ve studiu tentokrát upozadil splín obou mužů z pocitu vlastní zbytečnosti. Má jej na svědomí nedostatek buřtů v Čechách, konzumace čínských estrogenů, odmítnutí od zhrzeného Bena Afflecka v seznamovací aplikaci, blížící se kulatiny nebo nový thriller Iljy Najšullera?

Do akční novinky Nikdo si ruský filmař zavolal „Saula“ Boba Odenkirka, který kariérní výzvu přijal s překvapivou lehkostí. „Moc jsem od toho nečekal, protože scenárista Derek Kolstad píše furt dokola jeden a ten samej příběh. Najšuller ale ukazuje, že je víc než zdatnej režisér,“ naznačuje Vítek, že byl příjemně překvapený.

Aleš se dokonce nezdráhá tvrdit, že s lepší akční scénou než Nikdo letos už opravdu nikdo nepřijde. „Když to srovnám s Johnem Wickem, bavil jsem se u toho podstatně víc,“ přemítá a Vítek při vzpomínce na neměnný starozákonní výraz Keanu Reevese spokojeně dodává, že je příjemné pozorovat herce s víc než jednou grimasou. „Reeves je hezčí. Je pravda, že Odenkirk tady vypadá trochu jako Petr Marek,“ doplňuje Aleš, ale společně nakonec konstatují, že takové věci se prostě občas stanou.

„Nečekejte žádný akčňáky s Liamem Neesonem, tohle se úplně vymyká – je to chytřejší a míň macho, cítíte tam ironii. Film o chlapským štěstíčku – jak je prchavý a je třeba si držet nějaký koníčky i v manželství,“ shrnují Čelisti dojatě.

Z filmu Nikdo

Skutečně existují nějaké koníčky v manželství, nebo je to jen krutý oxymóron? Je Nikdo skvělá podívaná od začátku do konce, nebo postupně ztrácí dech jako posádka letu na Mars, které vydýchává kyslík černý pasažér? Za co Russell Crowe bardzo dziękuję Diovi? Kolik ponížení snesou japonští jeleni? Dorůstá Karlovi Veselému noha? Točí se život Šárky Gmiterkové v kruzích? Mstí se Aleš za bezpráví motykou do hlavy? Sežene Vítek konečně opičí plíce? Kdo je Tonda Tesař? A našel už Sheelu i svoje hodinky? Poslechněte si Čelisti.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.