Otra Vez a noAR+IS+: Mordyje, Sakraphon!

15. duben 2016

V červnové, upršené Špíně jsme hostili návštěvu z nenápadné, ale čilé polabské scény: kapelu Otra Vez a zástupce labelu Sakraphon, kde nedávno vyšel debut Otra Vez Naoko, Michala Milka (noAR+IS+)

V polabské nížině – pár kilometrů za Prahou – má nezávislý hudební cvrkot solidní tradici. Scéna na Mělnicku, kdysi soustředěná kolem Starého Mlýna v Byšicích, je pořád živá. Pořádají se koncerty, festivaly (aktuálně Stodola nebo průběžná Konfrontace), funguje řada svérázných, často propojených kapel. V samotné rodině Sakraphonu najdete kromě našich hostů ještě Bumfrang3, Pedro Zakatchku, Postiženou oblast nebo kultovního samorosta Květoslava Dolejšího.

S Michalem, Pavlem, Martinem a Terezou jsme se trochu pobabrali v minulosti a proprali současnost, tedy debut Otra Vez Naoko, porovnali klady a zápory různých nosičů (cédéčko versus micro SD karta v USB čtečce versus cédéčko permanentně zamontované do přehrávače v luxusním autě), tranformaci noAR+IS+ ze sólisty do regulérní kapely, vztah všech přítomných ke starému československému androši i dráty, co vedou ke Stříbrné Raketě. A dozvěděli jsme se, že polabští policisti se bojí psů!

Kromě ochutnávek z aktuálních alb Otra Vez a noAR+IS+ zazněli i Bumfrang3, Palindromes, Kiss Me Kojak nebo Kontroll. (A kdybychom se tak nezapovídali, mohlo poprvé ve Špíně dojít i na Wham!)

Releasy Sakrafonu si obratem stáhněte zdarma zde: sakraphon.cz

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.