Owen Pallett na hranicích genderu a vědomí

5. srpen 2013

Exkluzivně jsme na Radiu Wave zahráli titulní track z očekávané Pallettovy novinky In Conflict. Datum vydání je zatím stále nejasné, ačkoliv hudba je už prý hotová od února. V rozhovoru s Owenem Pallettem se dozvíte, jak velká část jeho hudby vzniká v Česku a kdo ho k nahrávání s tuzemskými orchestry přivedl.

Album In Conflict není tématicky tak ucelené jako předchozí desky. Má být o mozku v rozkladu: „Je o přechodech mezi šílenstvím a klidem, o vyrovnávání se s vlastní osobností a genderovými hranicemi, sám jsem tím poslední rok procházel." Kromě skládání a nahrávání aktuální desky a práce na strunných aranžích pro The National se Owen Pallett v loňském roce věnoval skládání hudby pro film The Wait. Snímek o sestrách, které přebývají v domě s mrtvou matkou v naději v její vzkříšení, se zatím promítal jen na festivalech. S režisérem M. Blashem Owena pojí delší přátelství a dřívější spolupráce, mimo jiné na videoklipu k písni Lewis Takes Off His Shirt. Celý rozhovor si poslechněte tu.

Momentálně Owen Pallett pracuje na hudbě pro představení národního kanadského baletu. „Jde sice o klasický balet s orchestrální hudbou, ale ta hudba bude dost sci fi," smál se Pallett po rozhovoru. Z rádia jel rovnou do MeetFactory na večerní koncert. V nejbližších měsících ho kromě práce pro balet čeká natáčení videí k nové desce a na podzim turné s Arcade Fire.

Spustit audio