Pal na poplach! NBA YoungBoy dobývá hitparády z vězení a Lil Wayne je stále králem

8. říjen 2021

Ve velkém rapovém přehledu jsme se podívali na aktuální desky, blížící se koncerty a příval novinek z tuzemských končin. V hlavních rolích NBA YoungBoy, Icewear Vezzo a Lil Wayne.

Za poslední týdny se urodilo mnoho releasů a my se vám tímto přehledem pokusíme nastínit to nejzajímavější, co dům dal. Prvním z nich je deska, na které došlo ke spojení, které čekal málokdo: Lil Wayne a Rich The Kid se potkali na projektu Trust Fund Babies a na ploše deseti skladeb se ukazuje, že to nebyl úplně špatný nápad.

Pokud jste ovšem příznivci více nečekaného zvuku, takzvaně z budoucnosti, doporučujeme spíš album od Icewear Vezza. Deska Rich Off Pints 2 je encyklopedií nepochopitelných flows, vytříbených beats a zvuku, který dost možná jednoho dne zadefinuje další etapu rapu.

Největším releasem za poslední týdny je ovšem Sincerelly Kentrell od NBA YoungBoye, který sedí aktuálně ve vězení, kde samotný počin vznikal. Deska, která čítá 21 skladeb a ani jednu spolupráci, dokázala za poslední týden získat lepší čísla než Drake, z čehož jsme patřičně nadšení. A samotný NBA YoungBoy se také stal historicky třetím umělcem, který se dostal na první místo Billboard hitparády z vězení. Zařadil se tak po bok Tupaca a Lil Wayna.

Kdo z Orlové stokuje pláže v Miami? Jak se nahrává z vězení? A proč se fotí holky na vlacích? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.