Plandající paže a spoření na důchod. Stáří je jediný způsob, jak se dožít vysokého věku

13. květen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, vzhledem k nouzovému stavu uvítaly jen samy sebe. Nerozebíraly ale nic menšího než to, jak stárnout a neztratit u toho grácii.

Ivana má stáří definováno jasně – je to doba, kdy už se nedá chodit na crossfit, a život tím de facto končí. Chystá se tedy celý život cvičit, pracovat a na konci produktivní doby rovnou zemřít.

Zuzana zase na stáří kromě povadlých rukou a dalších částí těla považuje za nejhorší to, že už se člověk ničemu nediví – na rozdíl od dětí. Zuzana taky proflákla, jaký životní styl má její jedenadevadesátiletá babička – každé ráno jí vločky a je už padesát let rozvedená. 

Pak přišlo na přetřes, že se Ivana identifikuje s věčně štíhlou Jane Fondovou a že Sharon Stoneová po šedesátce ještě shání erotické zážitky na seznamkách. Nebo třeba to, že Zuzanin příbuzný senior stále nakupuje kondomy ve velkém. 

Chcete si vzpomenout na to, jak vám ve čtrnácti přišlo, že osmnáctiletí spolužáci jsou starci? Pusťte si aktuální díl pořadu Buchty a zjistíte, že nejen vy toužíte po elixíru nesmrtelnosti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.