Poloha komika mě štvala. Na nové desce řeším témata z pohledu otce, říká MC Gey

26. březen 2023

Hostem nového dílu podcastu Pochlap se je grafik, rodák z Pardubic a rapper Jakub Rafael, který vystupuje pod pseudonymem MC Gey. Rapující otec čtyř dětí v rozhovoru otevřeně mluví nejen o své nové desce O tatínkovi, který usnul, ale také o rodičovství, humoru a úzkostech, se kterými se v životě potýká.

„Poloha komika mě štvala, jakože jsem nějakej srandista. Jenže já už v roce 2010 v tracích řešil rodinný témata, strach, smrt, akorát tehdy z pohledu dítěte. Na nový desce to řeším z pohledu otce. Jsou tam teď ty věci řešený jednoduše, ať lidi zbytečně nerozlouskávaj trojsmyslný obraty,“ říká šestatřicetiletý rapper žijící v Brně. „Chápu, že když uděláš jednu vtipnou desku, tak si lidi myslej, že seš vtipnej furt,“ dodává.

MC Gey ale v životě nenaráží jen na vtipné a příjemné věci. To se promítá i do jeho tvorby. „Děda je téma už na první desce. Když vidíš, jak ten člověk odchází, vyvolá to v tobě strach. Od doby, co mi volal brácha, že dědu odvezli do nemocnice, mám hrůzu ve chvíli, když mi někdo zavolá v nestandardní dobu. Asi se toho jen tak nezbavím, zvlášť když mám děti.“

Se svou partnerkou vychovává čtyři syny. „Jedním uchem jsem je hlídal, druhým dodělával desku. Vznikla na můj starej mikrofon, nahrával jsem doma i ve skladišti v práci, kde jsou šanony s fakturama. Tím se uzavřel kruh, že je to domácí deska,“ říká a přiznává, že dělat hudbu a starat se o děti je velmi náročné. „U prvního dítěte meješ dudlíky a fotíš ho, u druhýho jen meješ dudlíky a u posledních dvou už ani nic nemeješ. Někdy vystřelim za pět vteřin a pak se omlouvám. To mě štve.“

Má MC Gey rád svou přezdívku? Bavil se někdy se svým tátou o emocích? Kdy se naposledy rozčílil? A bojí se smrti? Dozvíte se v novém díle Pochlap se.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka