Postavu Alexe jsem chtěl oddělit od Adama Mišíka, říká herec a zpěvák o své roli ve filmu Banger

8. září 2022

V září má v premiéru český film Adama Sedláka z rapového prostředí Banger. V hlavní roli publikum uvidí herce a zpěváka Adama Mišíka, který tak vstupuje do žánrově nového filmového prostředí. „Snažil jsem se to nezahrát, ale prožít s Alexem tak, abych tam byl co nejmíň já, Adam Mišík, kterýho znají lidi z bulváru nebo televizní show,“ popisuje Adam přístup k roli. 

Asi jsem se inspiroval lidma, který jsem znal a dneska už třeba nejsou na svobodě,“ říká Adam Mišík o konstrukci hlavní postavy Alexe. Drsná aura je podle něj často známka křehkého člověka, co má problém se svým sebevědomím.

Jeden takovej průsečík je, že jsou to většinou kluci, co nepochází ze šťastnejch podmínek,“ dodává herec. Film je přístupný od 15ti let a je určený hlavně středoškolskému publiku, kde má generačně rezonovat. Hlavním motivem, na kterém postava ukazuje své morální hodnoty i selhání, jsou drogy, které v kinematografii často působí kontroverzně.

Drogy jsou tam vyobrazený takový, jaký jsou. Člověk, který o tom moc neví, si může myslet, že je to přitažený za vlasy,“ přemýšlí Adam. Podle něj je zobrazení drog, jejich užívání a následků ve filmu realistické. 

Adam Mišík je také známý jako popový zpěvák, sám v posledních letech s trapem a r&b pracuje jako Hills97 ve spolupráci s producentem Enthicem. S Bennym Cristovao nebo Pam Rabbit ho tak uslyšíme třeba po boku rapperky Luisy. Mám dojem, že i fanoušci rapu jsou u nás konzervativní a nechtějí moc změny,“ vysvětluje svůj postoj k hejtům a komentářům, které se na jeho hudbu občas snáší.

Jak zafungovalo přátelství s hereckým kolegou Marsellem Bendigem a čím Adama profesně zaujal se dozvíte v rozhovoru.

@croradiowave Děkujeme @adammisikofficial za rozhovor! Nejen o filmu BANGER se bavíme na wave.cz! #adammisik #poznejsong #nejvetsibanger #banger #czech #rozhovor #youtube #foryou #protebe #fyp #fypシ #fypシ゚viral ♬ původní zvuk - Radio Wave

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.