Práce na Farmář hledá ženu je možná ostuda, ale zaplatil mi školné, říká střihačka

27. říjen 2020

Lepší zůstanou – to neplatí jen o soutěžících v reality show, ale také o autorech těchto pořadů. Kdo ostatně může říct, že mu Farmář hledá ženu zaplatil školné? Poslechněte si rozhovor se střihačkou Sabinou Mladenovou o práci na žánru reality show. Kromě legendárního „Farmáře“ se podílela například na soutěžích VyVolení nebo Popelka.

První reality show, kterou Sabina stříhala, byla čtvrtá řada VyVolených. Na televizi Prima běžela v roce 2013 a vyhrál ji znovu Vladko Dobrovodský. Byť se to zdá neuvěřitelné, tehdy nevěděla, do čeho jde. „Na první VyVolené jsem nekoukala a ta vlna mě vůbec nezasáhla. Věděla jsem, že existuje nějaký Zvěřina, Regina a Vladko, ale hlavně od kamarádů a svého okolí,“ říká jedenatřicetiletá Mladenová.

„Šokovaná jsem byla u pořadu Nový začátek. Většina lidí, která se tam přihlásila, měla velké dluhy. Typická byla samoživitelka, minus tři sta tisíc. A řešením té reality show bylo, že tzv. navoněli mrtvolu do rakve. Udělali jí nové zuby a nové vlasy, oblékli ji a řekli, tohle je tvůj nový začátek. Ale dluh tři sta tisíc zůstal a reálně jí s ničím nepomohli. To bylo depresivní,“ vzpomíná na pořad televize Barrandov, který moderovala Pavlína Wolfová.

Jak mentálně (ne)zdraví musí být účastníci těchto pořadů? Které scény byly pro Sabinu už opravdu příliš a je na reality shows vůbec něco autentického? U kterého pořadu nemusela Sabina podepsat mlčenlivost? A jaké zkušenosti s reality shows mají moderátoři Šimon Holý a Hanka Trojánková? Pusťte si Kompot!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.