„Práce skladatele je osamělá,“ říká Muchow, který oživuje svou filmovou hudbu s The Antagonists

7. květen 2018

Jan P. Muchow & The Antagonists jsou superkapela tvořená členy Please the Trees, Khoiba nebo Hm... Skupina, která rekapituluje Muchowu filmovou hudbu k více než třicítce snímků, se chystá na svůj první pražský koncert v Divadle Archa. Před 20. květnem ale přišli zahrát do proskleného studia Radia Wave. Proč vlastně Muchow kapelu poskládal a na co se můžete na pražském koncertě těšit?

„Práce hudebního skladatele je hodně osamělou činností, proto si užívám, že teď můžu hrát s partou kamarádů,“ popisuje Jan P. Muchow, který toho za sebou má hodně. Je to devadesátkový idol, autor hudby k Samotářům, filmu Šeptej a skoro třicítce dalších. Archiv filmové hudby je také klíčem ke vzniku The Antagonists – Muchow ji totiž nikdy nehrál naživo.

S Emou Brabcovou z Luno a Khoiby nebo Václavem Havelkou III z Please the Trees spolupracoval na filmové hudbě už v minulosti. V roce 2017 vydal autorskou desku The Antagonist, kterou už s živou kapelou a symfonickým orchestrem přenesl na podium poděbradského festivalu Soundtrack. „V posledních letech Honza říkal, že má chuť koncertovat, takže nás napadlo oživit naši filmovou hudbu,“ říká Václav Havelka III a dodává, že The Antagonists jsou takovou pomyslnou hranicí, jak moc daleko je ochoten zajít v popu.

V čem je hraní s Janem P. Muchowem pro ostatní členy The Antagonists jiné, než působení v jejich kapelách a hudebních projektech? A jak koncerty baví členy symfonického orchestru? Poslechněte si celý rozhovor.

Jan P. Muchow & The Antagonists

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.