Před kamerou, za kamerou Mašín nesmí stát. Film Bratři jen posté opakuje, že komunisté byli zlí

27. říjen 2023

Katolicko-halloweenský speciál pořadu Čelisti vyzývá k masovému rozkopávání dýní, ale nabízí také recept na stylové pochoutky mozekslaw a coleslawhulák. Naštěstí do studia nebylo potřeba přivolat otce Virgulaka, aby provedl exorcismus Vítka, Aleše a Tondy. Kromě exorcistického true crime dokumentu s manžely Warrenovými ale ve studiu přišlo na přetřes také drama Bratři od režiséra Tomáše Mašína.

Bratři převypravují kontroverzní historii bratrů Mašínů. „O Mašínech ten film neříká skoro nic. Mluví hlavně o těch, proti kterým bojovali, takže se posté dozvídáme, že komunisté byli zlí,“ říká Tomáš. „V druhé půlce je to aspoň zručně natočený thriller, který ukazuje, že Mašínové byli odolní a přežili. Ale jako drama na téma, které dodnes dělí českou společnost, je to hodně podměrečné,“ pokračuje v hodnocení. Na Alešovu otázku, za koho půjde na Halloween, Tomáš kupodivu neodpověděl, že za Mašíny. Místo toho má v úmyslu jít za pytel sladu.

Podařilo se true crime dokumentu Ďábelské alibi odhalit souvislost mezi démonickou posedlostí a obezitou? Probourává romcom Láska na první pohled čtvrtou stěnu do Šárčina obýváku? Jak hodnotí brněnská odbornice na rozvody celebrit dokument Kim vs Kanye? Je u koncertního filmu Taylor Swift: The Eras Tour vhodnější tancovat v kině, nebo si zdřímnout? A je lepším lékem na japonské hyperstárnutí Plán 75, nebo vyvražďovačka ve stylu Battle Royale? Čelisti – rozkopaná halloweenská dýně pro vaše uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka