Přijde Sega Bodega, Coucou Chloe a Shygirl do klubu. Poslechněte si krátkou historii labelu Nuxxe

30. září 2021

Když se potká několik tvůrčích samorostů, může z toho vzejít velký názorový clash – anebo taky skvělá platforma nového zvuku. Label Nuxxe, který z Londýna operuje od roku 2017, je jasným dokladem druhé možnosti. Více už v aktuálním Flámu.

Trojice ve složení jiholondýnská rapperka Shygirl, francouzská producentka, vokalistka a songwriterka Coucou Chloe a beatový demiurg Sega Bodega trpěla stejným druhem frustrace, kdy je promotéři trvale zařazovali do špatných line-upů. Nakonec si řekli, že s žánrovým nedorozuměním je konec, a založili vlastní label/platformu/základnu nového klubového zvuku Nuxxe.

Zde od sklonku minulé dekády vydávají vlastní hypersenzitivní, sexem i svědomím nasáklou odnož zvuku na pomezí pop music, rapu i experimentální elektroniky. Na taneční scéně si stihli všichni tři i s jejich stínovou členkou, francouzskou hudebnicí Oklou vybudovat renomé stylotvorných umělců, kterým je každá stylová škatulka těsná – kromě té, kterou si navléknou oni sami. Jako Sega Bodega na nadcházejícím druhém albu Romeo. Nebo Coucou Chloe v aktuální tvorbě, kterou si budete moci naživo vychutnat brzy i u nás. Flám doporučuje všemi 10!

Jak zní nenuxxená konverzace v podání Mikuláše a Honzy? Je rafinovanější Cardi B nebo Shygirl? A co mají na čepu v naší oblíbené bodeze? Poslechněte si Flám s výkvětem Nuxxe!

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio